Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alapozó Világosítás Könnyen

Ha nincs smink, akkor nincs arc?

Egyértelműen sokan mondják, a smink az arc öltöztetőszere. Hogy hány éves kortól kezdhetünk durván, és szimplán, egyszerűen sminkelni?

Phű. 

Én most jártam ki a hetedik osztályt, elmúltam tizennégy éves, tehát most, hogyha kezdődik a nyolcadik osztályom, elkezdem magam jobban sminkelni. Eddig csak alapozót és korrektort használtam hogy elfedjem a pattanásaimat. Azonban ezen a nyáron, tehát a mai naptól kezdve elkezdem használni a szemceruzám, és a szempillaspirálom.

webcam-toy-fenykep1.jpg

Van, amikor használok egy kis szőlőzsírt a száraz szájam miatt, és persze olykor rákenek egy nagyon kevés nature (természetes színű) szájfényt is.

Lehetőleg nem akarok feltűnősködni. Ha alul kihúznám a szemem a szemceruzámmal, hülyén néznék ki. Nem mindenkinek áll jól, beletörődtem :"D !!

Mivel nagyon sötét alapozót vettem, most hogy nyár van, kipróbáltam most, nemrég egy alapozóötletet. Hogyha nagyon sötét alapozót vettél anno, itt az egyszerű megoldás arra, ha rengeteget vagy napon, és világosítani akarod az alapozód az arcodnak megfelelően.

Ezekre van szükséged:

  • Az alapozód
  • Egy üres tubus/üveg, vagy akármi, amibe ezt belekevered, csak legyen fedele, nehogy kiszáradjon!
  • Naptej
  • Keverőeszköz.
  • Korrektor

Hogyan csináld?

Először önts bele az üres, kitisztított tubusodba körülbelül 20-30 mg alapozót (gyengébbek kedvéért 1 és fél nagykanál, de ne kanállal szedd ki!!!) és keverj hozzá 40 mg naptejet (2 nagykanál). A korrektorból fél kiskanálnyit tegyél bele, keverd el. Erre azért van szükség, mert így a naptej miatt korrektor nélkül folyékony lenne az alapozónk, mint a víz. Ennek hála, megmarad a sűrűsége, nem válik folyékonyabbá. Keverd addig, amíg el nem keveredik benne rendesen, és ne legyen benne fehér folt! Készen is vagy! Teszteld, és ha túl világos, adj hozzá egy kis kanál alapozót, ha túl sötét, akkor naptejet!

webcam-toy-fenykep2.jpg

Remélem segített az ötlet, hála a naptejnek az alapozódban, nem fog az arcod leégni.

Igen, most tesztelem én is :D remélem tényleg nem okoz semmi kiütést, bár nem hiszem, mert mind3 összetevő bőrbarát.

Köszönöm a figyelmet, lehetséges hogy mesélek a nyaramról kicsit, sziasztok! ;) Kellemes nyarat, sok pihenést és strandot!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.