Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alapozás És Tisztítás

A smink az arc öltözéke?

Sokaknak rengeteg az archibájuk. Én is közéjük tartozom. Sajnálatos módon rengeteg pattanás van az arcomon, ezek a gének, nem pedig az ápolatlanság, ahogy mások gondolják a lányokról.

Tudod mi az idegesítő?

Amikor valamelyik srác azon nevet, hogy milyen csúnya az arcod, mert tele van pattanásokkal, olyankor bele tudnék rúgni.... de se gáz!

Pórusok, mindenhol pórusok? Mik azok a pórusok, kérded talán, ha még nem hallottál ilyen szóról..... hát, a pórusok hatalmas süppedések az arcban, ahol helyenként a bőr beljebb helyezkedik el, egyszerűbben úgy néz ki az arcod, mintha egy szimpla föld lenne ott, és csaknem 200 lyuk van beleásva. Igen. Hogy megértsd mire gondolok, itt egy kép.

A bal oldali kép a pórusos, a jobb oldali a javult arcot szemlélteti. Ugye nem szépek az ilyen arcok? Nade, héhé! Hogy keletkeznek a pórusok? Hogyan védekezzünk ellene?? Nagyszerű kérdés!

Hogy hogyan keletkeznek? Amikor nem tisztítod az arcod napokig, vagy akár egy-két napig, a kosz, és a koszos levegőből lerakódott piszok ráragad az arcbőrödre. Ezt szabad szemmel, még a tükörhöz nyomott arccal sem látod sajnos. Ilyenkor azok pattanásokat képeznek az arcodon.

A pattanások helyes kinyomásáról is tudni kell, mert hogyha rosszul nyomod meg, kezded el kinyomni, az be is gyulladhat. Nagyon jó lehet egy másik fejjel az arcodon valami rendezvényre menni, nem? Dehogy! Azonban ha rosszul nyomod ki a pattanásod, és mégis kijön, de ha tűvel szúrod ki, vagy valaki neked, akkor sajnos néha bélyeget hagy az az arcodon.... Én csak tudom, velem megesett egyszer. Van egy kis lyuk az arcomon jobb oldalt nemsokkal a szemem alatt....

Ha már vannak pórusok az arcodon, ajánlom a citromlevet, és az arcvizet. Az összehúzza, de nyáron a jégkocka "gyenge dörzsölése" az archoz is összehúzza a pórusaid!

Nade, egy szép szép szééép smink előtt le kell ápolnod az arcod! Tisztítsd meg a köz használt tini-tonikkal, amit szinte minden kisboltban kaphatsz! Akár még áruházakban is találsz! A másik megoldás az olyan csajoknak, akiknek sajnos az anyjuk nincs velük egy lakásban, azaz nem él velük, akkor természetesen apa megoldásához kell fordulni! Kérd meg hogy ha elugrik magának venni borotvahabot vagy ilyesmiket, szerezzen be neked is egy kis tubus arctisztító-vizet! A férfiak arcuk borotválása előtt ezzel kenik be arcukat.

Ha ezt magadra kened, akkor kicsit marni azaz csípni fog, de ne aggódj, felfrissül tőle a bőröd. Használd bátran, nem bőr nélkül jelensz meg másnap. A tisztítást este, reggel, és ha sokat vagy kint, délben is végezd el.

Ha végeztél a tisztítással és frissítéssel, jöhet az alapozás! Ha alapozó nélkül kensz magadra mindenféle sminkeket, a bőröd szintúgy pórusokkal teli lesz!

FONTOS: Alapozót jól kell választanod! A bőrödhöz illő, szinte ugyanazon színt szükséges megvenned! Érdemes kipróbálnod! Az alapozók valamely részén fel van tüntetve egy "kód" ami vagy csak számokból vagy mindenféle karakterből áll. Ezt jegyezd meg ha megtaláltad a neked tökéletes alapozót, mert ugyanezen kóddal gyártanak minden nap több 1000 darab alapozót! Ha a tied elfogy, vehetsz egy ugyanolyat!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Segítség!

Halasi Bernadett,2015.06.21 16:34

Tudsz segíteni nekem? nem tudom mit használjak az arcomra mert nem akar lejönni a (pattanás) :( Tudsz valamit? én már használtam a (Tini Tonikot) de nem működött :(

Nos....

Xandra,2015.06.26 21:02

Rengeteg mindent kipróbálok mostanában én is, de rájöttem, hogyha az arcodra sokszor korrektort használsz, tehát a pattanásaid lekened 1-2 réteg korrektorral este vagy napközben, akkor max. 3 nap múlva simán le lehet kaparni úgy, hogy nem marad nyoma sem :) remélem segít, de próbáld ki a tejet is, vattapamaccsal finoman paskold vele az arcod ;)